Verden oplevet gennem ørepropper

Høretelefoner

Mennesket søger underholdning konstant, også når vi pendler. Dette er blevet et stigende problem, især blandt unge, da man har påvist at ekstensiv brug af høretelefoner, kombineret med den omkringliggende larm fra trafik og andre lydinput, kræver brugeren af høretelefonerne skruer markant op for lyden, hvor det ganske enkelt bliver farligt. Som ung tænker man ikke på, at ørene skal vare længe, og man tænker ikke på, hvilke fysiologiske konsekvenser det kan have, at bruge høretelefoner uforsvarligt.

Den Skjulte KonsekvensPige med høretelefoner

Menneskets skabelse, er det største mirakel. Det at vi kan eksistere, trods de enorme odds, der har været mod os, lige siden The Big Bang, er så ekstremt usandsynligt, mange fysikere har anslået, at teorien om at der findes liv som vi kender det på jorden ude i universet, ikke er en mulighed fordi oddsene er så lave for at det kunne være sandhed. Hvad betyder det for dig og mig? Det betyder, at vi skal komme hinanden ved, vi skal ikke være bange for at være til, vi skal nyde hinandens selskab, for vi er på lånt tid her på jorden – og hvis vi burer os inde bag den nyeste hit playliste, så går vi glip af alt det meningsfulde her i livet – det at møde andre mennesker.

Forskere har længe været opmærksomme på denne “opmærksomhedsblindhed”, som gør at vi ikke reagerer på eksterne stimulanser og i sidste ende kan føre til alvorlig risiko når vi bevæger os i trafikken. I Tidsskriftet Injury Prevention er denne problemstilling undersøgt og forskerne finder at problemet er vokset 300 % over de sidste par år. Læs mere på Ingeniørens hjemmeside:  http://ing.dk/artikel/horetelefoner-er-blevet-tre-gange-sa-farlige-fodgaengere-125955

Indadvendt, Hovmod og Ligegyldighed

Sådan møder vi unge tilværelsen, vi lader os ikke påvirke, vi er svære at nå, vi afskrækker alt form for diskussion ved at passe os selv – og vi glemmer, at vi er omringet af mennesker. Vi er upersonlige, og som den sidste konsekvens – så er vi farlige. Derfor skrider grænsen for, hvornår vi lader os påvirke – men ikke desto mindre, hvad der skal TIL, for at påvirke os. Vi bekymrer os om, ikke at være kiksede, vi vil være smarte i bylivet, vi vil have kontrol over alt vi foretager os – men til hvad nytte? Det er okay, at være menneske, det er okay at være kikset, det er okay at være grim, det er okay at være dum – det er ikke okay at være upersonlig, det medfører en afstumpethed, som er direkte farlig, og i yderste konsekvens er det med til at skubbe samfundet i en kold, kynisk og ulækker retning, for det er dig og mig, som danner rammerne for samfundet.

Næste gang Du Sidder I Bussen

Så smil. Drop høretelefonerne, nik til dine medmennesker, nyd at du ikke er alene i denne universale suppe, som omringer os alle, nyd at du har en familie, søskende, venner – som alle er mennesker, lige som dig. Søg kontakten, et blik og et smil, kan lette et hvert menneskes hverdag – for vi har jo alle travlt, og vi vil alle gerne bare accepteres, og elskes. Vi er ulykkelige, fordi vi er indelukkede, vi bør gøre vores til, at lette dagligdagens præstationspres, ved bare at huske på, at vi alle er mennesker.

Comments are closed.